Synpunkter & klagomål

Hjälp oss att bli bättre - säg vad du tycker!

Ibland vill man klaga, ibland vill man berätta när något är bra.

Framför gärna dina synpunkter till kommunen. Vare sig du är nöjd eller missnöjd är det viktigt för oss att du berättar det. Dina synpunkter, stora som små, är viktiga i vårt utvecklingsarbete. De kan hjälpa till att ge bättre service till kommuninvånarna.

Din synpunkt eller klagomål blir offentlig handling.

Läs om hur vi tar om hand dina synpunkter eller ditt klagomål.

1. Skriv kort ner de synpunkter, förslag eller klagomål du har:
  2. Mina kontaktuppgifter
    Lämna fälten tomma om du vill vara anonym.
  3. eller avbryt

Fritidshemmet

Hej, vi strävar efter att erbjuda dig, som elev på Alsike skolas fritidshem, en trygg och stimulerande miljö. Vi vill att dina dagar är fyllda av våra fem ledord; ”glädje, trygghet, engagemang, solidaritet och ansvar”. Vi erbjuder dig därför en varierad verksamhet som ger dig utrymme till bland annat positiv utveckling, lärande och rekreation. Vi vill att du och dina kamrater får möjlighet att utveckla er sociala kompetens, självkänsla och identitet, genom ett positivt samspel med andra elever och vuxna (Lgr11).

Öppettider 6.30-17.30
Morgonfritids håller till på Solen mellan kl. 6.30-7.00. Därefter öppnas också Gläntan. Kommer du tidigt och inte hunnit äta frukost hemma, får du gärna ta med dig en enklare frukost och äta i lugn och ro med morgonfritidspersonalen. Vi serverar även frukost till dig som kommer innan kl 6.50.

Efter skolans slut fram till kl. 16.30 är fritidshemmet öppet på våra olika avdelningar. Därefter håller vi till på Gläntan och avdelningen Skogen till stängning kl. 17.30.

Mellanmål
Mellanmål serverar vi cirka kl. 13.45–14.40 inomhus eller utomhus beroende på väder/årstid. Vid 16-tiden avrundar vi dagen på våra olika avdelningar med en samling och fruktstund.

Kläder efter väder
Det är viktigt att du har kläder efter väder. Vi rekommenderar dig även att ha ombyteskläder på din hylla i kapprummet. Vi ser gärna att ni märker era kläder och tillhörigheter med namn!

Utedag
På tisdagar är det utedag och då är det viktigt att du har kläder som passar vädret och årstiden. När vi lämnar skolan så sätter vi upp en skylt på kapprumsdörren med information om var vi är, samt telefonnummer.

Dokumentationsvägg
På vår dokumentationsvägg hittar du veckoplaneringar, månadsbrev, LPP:er och våra styrdokument. Där kan du även finna aktuell information.

APT
Andra tisdagen varje månad är det APT på skolan. Då stänger fritids kl.16.00 och all personal deltar på mötet.  Det är viktigt att dina föräldrar anmäler till rektor Anders Ericson,anders.ericson@knivsta.se om du behöver omsorg efter kl. 16.00.

LPP:er
I spalten till höger och på vår dokumentationsvägg hittar du våra LPP:er (lokala pedagogiska planeringar) för olika aktiviteter.

Fritidsråd
En gång i månaden har vi fritidsråd. Där får du komma med förslag på vad du vill göra på fritids och vi utvärderar även aktiviteter som vi gjort.

Månadsbrev
I slutet av varje månad får dina föräldrar ett brev från fritidshemmet med information om vad vi gjort under månaden, vad vi kommer att göra och annan viktig information. Brevet skickar vi via mejl till dina föräldrar och vi sätter även upp på dokumentationsväggen. Det är viktigt att dina föräldrar har aktuell mejladress på Unikum, så ni får våra månadsbrev.

Våra riktlinjer
Våra mål och riktlinjer utgår från Lgr11, Allmänna råd och Riktlinjer för Fritidshemmen i Knivsta.

Anmälan och uppsägning av fritidsplats
Sker via kommunens hemsida. Klicka här

• Senast uppdaterad 1 okt 2018